Uge 6: En branche bygget på venskaber


At være ny i indsamlingssektoren er ikke let. Det har stifteren af SMILfonden måtte sande.

”SMILfonden startede som hjerteblod. Jeg havde ingen erfaringer overhovedet med fundraising eller det at drive en fond, før jeg kastede mig ud i projektet. Jeg anede ikke mine levende råd,” fortæller Sisse Fisker, hovedarkitekten bag SMILfonden.


Heldigvis kunne ISOBRO sætte hende i forbindelse med stand alone-netværket, der er sat i verden for netop at hjælpe små, nye organisationer uden den store erfaring med fundraising. 

”Havde jeg kendt til stand alone-netværket tidligere i forløbet, er jeg overbevist om, vi kunne have undgået en masse fodfejl,” fortæller Sisse, der nyder at være en del af indsamlings-familien. 


”Noget af det bedste ved netværket er, at folk er villige til at dele ud af deres erfaringer – gode som dårlige. Selvom deltagerne kommer fra forskellige organisationer, mødes man som kollegaer og venner, og ikke som konkurrenter. Og det har været dejligt at opleve,” fortæller Sisse.


Hun valgte at blive en del af ISOBROs stand alone-netværk, der er faciliteret af Stig Fog, for at få sparring og gode råd.


”Jeg kendte Stig Fog fra Danmarks Indsamlingen, og har set ham i aktion. Han er fuld af gode idéer og kan sætte sig ind i de enkelte organisationers behov, han har stor erfaring inden for fundraising, og derfor gav det god mening for mig, at melde mig til Stigs netværk.” 


Inspirationen til SMILfonden fandt hun, da hun som forældre stod med to syge børn, der ad flere omgange måtte på operationsbordet.


”Det tog utroligt hårdt på mig som forældre at stå i en situation, hvor mine børn var så udsatte og hvor jeg som mor var magtesløs.”


Gennem de mange og ofte lange hospitalsindlæggelser mødte Sisse mange familier, der i flere år havde boet på hospitalet. 


”Jeg oplevede et behov for at skabe glæde midt i smerten, og det blev fundamentet i SMILfonden,” afslutter en glad Sisse Fisker.

Læs mere om SMILfonden her. 

Interesseret i at høre mere om stand alone-netværket? Så kontakt Stig Fog her.

Tilbage