Uge 46: Forsikring af frivillige

ISOBRO har den seneste tid modtaget mange spørgsmål angående forsikring af frivillige. Og det er altid godt at spørge ISOBRO – for på dette område har vi faktisk en medlemsaftale med Tryg. Men området er bestemt en gråzone, så her lidt baggrund:

I 2014 kom arbejdsskadestyrelsen med ny vejledning om, hvornår en person skal betragtes som frivillig, og dermed hvad Arbejdsskadestyrelsen anerkender under den lovpligtige forsikring. Frivillige kan fortsat forsikres på en frivillig arbejdsskadeforsikring eller en kollektiv ulykkesforsikring.

Mange af ISOBROs medlemmer tegner disse forsikringer for deres frivillige, men da dette er frivilligt, er der også nogle, der fravælger. Det betyder, at der kan opstå situationer, hvor organisationen troede, at de frivillige var omfattet af forsikring, men de ikke har tegnet de frivillige dækninger.

Området er en stor gråzone, idet man ikke kan være sikker på, hvad Arbejdsskadestyrelsen anerkender under den lovpligtige, og derfor - når der er tvivl, anbefaler TRYG altid - såfremt organisationen ønsker, de frivillige skal være dækket - at der samtidig tegnes en frivillig arbejdsskadeforsikring.

Det er altså fortsat et område uden facitliste, desværre. Den bedste løsning er at tilbyde en ulykkesforsikring til de frivillige, hvis de ikke selv er forsikrede. Dette gælder i Danmark. Hvis frivillige arbejder i Udlandet, kan vi ikke hjælpe dem. Som udgangspunkt er det fortsat sammentælling af frivillige timer, der så omregnes til prisen for at forsikre et antal fuldtidsansatte medarbejdere.

Kontakt evt. Finn Lind Hansen (fra Tryg) på telefon 20 58 60 86 for nærmere information og hør om din organisation er dækket ind forsikringsmæssigt på området.

Tilbage