Uge 41: Deltag i essay-konkurrence om civilsamfundet

 

Hvordan styrkes ”det civile” i et moderne samfund? Har du et godt svar på det, inviteres du hermed til at deltage i en essaykonkurrence om emnet og samtidig få mulighed for at få dit essay publiceret. Essaykonkurrencen er udskrevet af professor og dr.phil. Anker Brink Lund fra Center for civilsamfundsstudier på CBS – og skal medvirke til at kvalificere debatten om, hvordan man styrker det danske civilsamfund yderligere.

 

Ifølge professoren har samfundsdebatten i Danmark en iboende tendens til at ”flakse” mellem polerne ”stat” og ”marked”.

 

”Nogle opinionsledere vil have mere af det ene og mindre af det andet – og omvendt. Derved bliver valgmulighederne reduceret til ”det offentlige” kontra ”det private”. I farten glemmes, at der faktisk er en tredje mulighed – nemlig ”det civile”, siger Anker Brink Lund, der særligt opfordrer ISOBROs medlemsorganisationer til at bidrage til essaysamlingen.

 

”ISOBROs medlemmer går hver dag og gør civile ting. Men de er ofte ikke særligt gode til at fortælle om det. Tit ender den offentlige debat i diskussion om facere og snyd - eller kritikere bruger begreber som ”godhedsindustrien”, der ikke er særligt flatterende ment. Essay-konkurrencen er kort sagt en invitation til at sætte ord på de indforståede værdier, der er på spil i civile organisationer”, siger Anker Brink Lund.

 

De bedste essays vinder et eksemplar af bogen ”A-Å om civile samfund”, der netop er udgivet af Forlaget Samfundslitteratur. Derudover er der mulighed for at få dit essay publiceret på Altinget.dk samt på civilsamfundet.dk. På sidstnævnte site har man gennem de seneste 5 år indsamlet viden om civile samfund – historisk og aktuelt.

 

Sådan deltager du

Deltagere i konkurrencen skal blot besvare spørgsmålet ”Hvordan styrkes ”det civile” i moderne samfund?” (max. 1.000 ord) og sende svaret til kis.mpp@cbs.dk.

 

Alle kan deltage, og der er masser af inspiration at hente på www.civilsamfundet.dk, som løbende offentliggør de bedste bidrag og giver gratis adgang til opslagsværket Civilsamfundets ABC.

 

Der er ingen fast deadline. De indsendte essays vil løbende blive læst og de bedste af dem vil blive offentliggjort hen ad vejen.

Tilbage