Uge 37: "Det er vores første dag. Hvad er mere oplagt end at være her?"

Næsten 350 mennesker var samlet, da ISOBRO for 7. år i træk inviterede hele branchen til fundraising konference. Deltagerkredsen var fra både bittesmå og store og kæmpestore organisationer og i alle positioner indenfor fundraising, engagement, indsamling, kampagner og kommunikation. Og ud fra billederne fra konferencen ser det ud til, at alle havde en god dag. 

For nogle var det den årlige ”fætter/kusine”-fest efter mange år i branchen og for andre var det deres første dag i deres stilling som fundraiser. Her følger et par indtryk fra dagen. 

Maria Bræstrup Aaskov fra Metodistkirkens Sociale Arbejde sagde om konferencen:

”Jeg arbejder fra Svendborg, hvor jeg også er præst i Metodistkirken og har kun relativt få timer til fundraising hver uge. Men vi har stor glæde af ISOBRO til daglig, så jeg var ikke i tvivl om, at fundraising konferencen var det rigtige sted for mig at få ny viden. Mit fundraising-arbejde lige nu er at omdanne et Excel ark med donorer, til en metode og helst en strategi. Og jeg er sikker på, at konferencen er et godt sted at finde inspiration til det. Jeg er allerede blevet inspireret af Per Stenbeck og hans syn på, hvordan vi skal opbygge en relation til vores donorer fremfor kun at se dem som donorer.”

Mogens Damgaard fra Scleroseforeningen sagde:

”Konferencen er et godt sted at få genopfrisket mange af de ting, som man godt ved i forvejen. Jeg var f.eks. med i den break out session om behavioural economics og neuroscience - det mindede mig lige om, at vi som primater ofte foretager en impulsiv handling, som vi så rationaliserer bagefter. Man giver penge med hjertet og ikke med hjernen. Det fik mig til at huske på, at vi som fundraisere godt må bruge følelserne noget mere. Derudover er konferencen jo også en stor fætter-kusine fest, hvor man møder tidligere kollegaer. Det er altid rart.”

 Ulla Kjær fra Danmarks Naturfredningsforening sagde:

”Jeg har været her tre gange før, da jeg arbejder med hvervning og fastholdelse - og det er centralt i mit arbejde at få inspiration fra alle hjørner. Både de mere psykologiske tiltag og de mere operationelle. Konferencen er et godt nedslag i, hvad der er oppe i tiden”.

Steve McFalend og Sara Hornum fra Care, der havde deres allerførste dag som fundraisere, sagde:

”Det er vores første dag i Care, så hvad er mere oplagt end at være her? Det er rigtigt spændende at høre om de nye trends. Især er de mange breakout-sessioner spændende”.

 Pernille Schousboe fra Dyrenes Beskyttelse sagde:

”Vi er nomineret til en af priserne, så derfor er vi her i dag. Jeg har også været her tidligere – og man får altid lidt med hjem til værktøjskassen. Og så er det rart at møde tidligere konsulenter og kollegaer”.

Jakob Stensig Henneberg fra Mission Afrika sagde:

”Jeg blev fundraiser i oktober sidste år, så jeg tænkte, at jeg hellere må komme her, hvor folk ved noget om fundraising. Det er godt lige at blive løftet op og få det store overblik og dels møde virksomheder, der servicerer branchen samt de andre organisationer. Man kan godt lade sig inspirere af organisationer, der ikke ligner en selv”.

Igen i år var der også inviteret en række leverandører til branchen. Heriblandt Martin Bach, fra IDQ Og hans indtryk af konferencen var følgende:

”Denne her konference er Spitzenklasse! En god anledning til at møde både nuværende og kommende kunder og blive klogere på behov og ønsker. Her er klart større interesse end mange af de andre konferencer, vi har besøgt”. 

Tilbage