Uge 26: Roberts Replik: Jeg er europæer!

ISOBRO var igen i år på folkemødet, og lighed med sidste år, hvor alle ventede på folketingsvalget, var der i år stor spænding om briternes EU-afstemning. En kendt politiker tog en ned-på-jorden-snak med sine ca. 150 tilhørere om, hvad det vil sige at være fælles om noget, der er dyrebart. Vi tog et kort kig på udviklingen i Europa fra førkrigstiden og til dagens EU-fællesskab, og det retoriske spørgsmål lød: ”Hvad er jeg?”, og svaret faldt prompte: ”Jeg er europæer”.

Det er der desværre færre, som siger i dag, og ”Brexit”, som blev en barsk realitet efter folkemødet, har kastet EU-fællesskabet ud i sin værste krise nogensinde. Som en professor på CBS sagde til mig i fredags: ”Nu skal vi vende os til, at Storbritannien bliver et såkaldt tredjeland, med alle de implikationer det får for det tætte samarbejde med Danmark. ISOBRO kan til eksempel se tilbage på 15 års samarbejde med momseksperterne hos Centrallobby.com i London, som har indrammet vores momssager hos EU-Kommissionen. Deres røst er nu forstummet, og vi må søge nye alliancer for at sikre, at vores landvindinger ikke går tabt. 

Om forladelse. I kampens hede glemte jeg helt at skrive, at dette faktisk er min sommerhilsen til alle jer trofaste læsere. 

Jeg har kigget efter på hylderne for at finde noget, der kan bruges, og valget faldt på... ja, det havde I ikke gættet... : Bob Marleys ”Sunshine reggae”, hvor omkvædet lyder: ”Let the good vibes get a lot stronger”. Det er præcist, hvad vi behøver lige nu!

Kære Europæere - god sommer!

P.S. ISOBRO holder lukket hele juli – men vi er tilbage på kontoret og ved telefonerne 1. august 

Tilbage