Uge 26: Mød Benjamin Rud Elberth

ISOBRO mødte digital ekspert Benjamin Rud Elbert på Folkemødet – og han glæder sig rigtig meget til at holde oplæg om fundraisingsbranchens største udfordringer og muligheder. Tilbage i april talte ISOBRO med ham – og vi synes at artiklen fortjener en genudsendelse.

På konferencen vil Benjamin Rud Elberth nemlig vise vejen til at flytte folk på Facebook.  For det er netop på området for sociale medier, at NGOer og andre oplever kraftig vækst, men også mange udfordringer og faldgruber.

”Den største udfordring for NGO'er på sociale medier er at skabe indhold i et flow, der til sidst skaber konvertering. Og det er heller ikke let. Man skal kunne levere en tone, der appellerer til sin målgruppes opmærksomhed, sin målgruppes lyst til engagement og sin målgruppes handlingstrang. Det er en kode, der skal knækkes”, siger Benjamin Rud Elberth og fortsætter:

”Undervejs skal man vide præcis, hvordan teknikken fungerer på sociale medier, og man skal vide, hvordan man får en god historie til at få maksimalt brændstof på tværs af medierne”.

Men hvad er den store forskel på at arbejde med social media i en kommerciel virksomhed og en NGO?

”Det er egentlig ikke den store forskel fra en kommerciel virksomhed, bortset fra at det faktisk er meget lettere for en NGO, end det er for en kommerciel virksomhed at få folk til at handle på noget. Til gengæld sidder de kommercielle virksomheder med alle kronerne til at lave de fede kampagner. De får til gengæld ikke foræret den aktivistiske Facebook-bruger, der venter på at blive engageret af den rigtige NGO”, fastslår Benjamin Rud Elberth.

På konferencen vil Benjamin desuden demonstrere vejen til den rigtige fortælling og tone – og hvordan man kan flytte folk fra et nulpunkt til at mikro- og makrohandle på Facebook, så de penge man investerer kommer mange gange igen. Derudover vil han demonstrere, hvordan man også skal kunne tackle de sure brugere offensivt, så potentielle ambassadører ikke skræmmes væk.

Konferencen afholdes den 6. september på Axelborg i København. Billetter til konferencen kan købes her. Konferencens fulde program finder du her.

Tilbage