Uge 21: MASTERCLASS: Sådan får du adgang til de amerikanske fonde

 

Du har helt sikkert hørt om de store amerikanske fonde såsom Ford Foundation, Rockefeller Foundation, Kellogg Foundation og Bill & Melinda Gates Foundation. Årligt uddeler amerikanske fonde milliarder af dollars i udlandet. Men mange danske organisationer ved stadig ikke, hvordan dette marked fungerer, hvor stort det er, hvor potentielle konkurrenter er, hvad de forventede forhindringer er, og hvordan man kan komme ind på markedet.

 

Men nu har du chancen for at få alt at vide om, hvordan dette marked fungerer. Det kan være indviklet stof, så vi har afsat en hel dag – en MASTERCLASS – hvor du i selskab med de to enestående og erfarne keynote speakere, Eelco Keij og Elizabeth Ngonzi, vil blive meget klogere og måske finde ud af, hvordan DIN organisation kan få fingre i de mange dollars.

 

”Efterspørgslen efter viden om dette marked er vokset enormt i de seneste år, såvel som mængden af ​​tildelte dollars til internationale nonprofit organisationer. Det er et meget fascinerende felt for international fundraising, og jeg er meget glad for at støtte nonprofits, der går ind i markedet”, siger Eelco Keij, der også er selskab med en prisvindende entreprenør Elizabeth Ngonzi, som har fokus på, hvad en digitale tilstedeværelse gør for muligheden for at komme ind i de eftertragtede fonde.

 

Hvad kan du forvente af MASTERCLASS?

For det første vil du få en bedre forståelse af, hvor enormt dette marked er, og hvordan de er placeret i denne verdensomspændende strøm af stipendiater og støttemodtagere. De to keynote speakere lover desuden også, at deltagerne vil lære at mange andre NGO’er som allerede nyder godt af dette marked, selvom de aldrig selv har fortalt om det.

 

”Uden denne grundlæggende viden vil det være svært at få et realistisk billede af dine chancer og det arbejde, der ligger foran dig. Vi vil konfrontere deltagerne med fakta, hvordan deres nabo allerede - nogle gange bogstaveligt talt under et seminar - allerede har modtaget flere tilskud fra amerikanske fonde. Chokeffekten er ofte ret morsom”, fortæller Eelco Keij.

 

Endelig vil deltagerne få en bedre forståelse af, hvor lang banen til at modtage et internationalt amerikansk fondsstipendium kan være, og hvor længe processen kan tage. Det handler om forventningsafstemning.

 

”Jeg har ofte haft nogen der kommer til mig lige efter seminaret og siger noget som "Mange tak, nu ved jeg i hvert fald, at dette ikke er noget for os." Og det er også et godt resultat! Den amerikanske fondsverden er for det meste "ikke-googlebar", så jeg er glad for, at vi kan give lidt indsigter videre”, siger Eelco Keij,

 

Digital tilstedeværelse er også vigtig

Hvor Eelco Keij vil tale om selve fondene, deres processer og regelsæt, vil Elizabeth Ngonzi gøre deltagerne klogere på de digitale muligheder i forhold til fondene – og hvor stor betydning netop den digitale tilstedeværelse kan have. Elizabeth Ngonzi fortæller, hvordan hun i 2009, efter den globale økonomiske afmatning, begyndte at udvikle kurser på New York University til NGO’er i Afrika, som på grund af mindre budgetter skulle finde nye og omkostningseffektive måder at markedsføre og fundraise.

 

”De nye digitale platforme gør det muligt for organisationer at demonstrere deres unikke værdier til interessenter både nær og fjern, som ellers måske ikke har mulighed for at opdage og i sidste ende støtte dem. I de sidste 10 år har jeg været privilegeret at lære tusindvis af nonprofit-fagfolk rundt om i verden, hvordan man kan udnytte digitale platforme til mere effektivt at engagere sig med deres interessenter”, siger Elizabeth Ngonzi , der også i mange år har arbejdet i den private sektor med blandt andet teknologi, salg og markedsføring.

 

Uanset om du er ansat i en stor eller lille organisation, uanset hvilken sektor du er i, repræsenterer denne masterclass en god mulighed for at få den indvendige information om et ellers lukket og ikke særligt kommunikativt marked.

 

Masterclass finder sted den 4. september 2019 fra kl. 10.00 - 17.00 på Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads 15, 2450 København SV. Prisen pr. deltager er kr. 1.875,00  for medlemmer af ISOBRO ved tilmelding senest 30. juni. Tilmelding skal ske her.

Tilbage