Uge 21: ”Fundraising som disciplin ændrer sig markant i disse år”

 

Årets konferencier er en af fundraising branchen gode kendte ansigter. Claes Amundsen har heldigvis takket ja til at guide alle konferencens deltagere gennem det tætpakkede program, der igen i år byder på både danske og internationale oplægsholdere. Og faktisk mener Claes Amundsen, at årets konference vigtigere end nogensinde for danske fundraisere.

 

”Fundraising som disciplin ændrer sig markant i disse år. Konkurrencen øges, donorernes opmærksomhed er flygtigere, og mange organisationer kommer til at kæmpe for at opretholde et fornuftigt forhold mellem fundraisingudgifter og indtægter. Det kalder på, at man som fundraiser er i konstant refleksion over egen praksis - og lige så konstant dialog med kolleger om mulige veje frem. Fundraising konferencen er et godt sted at begynde”, siger Claes Amundsen, der støtter op om, at branchen mødes og får en fælles forståelse af, hvad god fundraising er — både kommercielt og etisk.

 

”Det er i øvrigt også derfor, ISOBRO er sådan en god opfindelse. Både fordi den fælles forståelse kan spare den enkelte fundraiser for en masse tid og spildte penge, og fordi det kan mindske risikoen for, at nogle organisationer benytter helt vilde metoder for at få pengene i kassen. Endelig er der i år også stor fokus på partnerskaber, og præcis det perspektiv, tror jeg, bliver endnu vigtigere fremover - ikke mindst i forhold til fonde og virksomheder”, siger Claes Amundsen

 

Som tidligere kommunikation- og fundraisingschef for blandt andet Røde Kors, Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp er den journalistuddannede Claes Amundsen netop en af branchens mest erfarne fundraisere. I dag arbejder han som kommunikationsrådgiver i Lejre Kommune, og selvom han ikke lige nu arbejder i branchen, så glæder han sig til at være konferencier til konferencen, der i år også byder på After Party i selskab med Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel.

 

”Jeg synes, det er et meget stærkt program, som taler lige ned i tidens udfordringer. Og så glæder jeg mig naturligvis vildt til mange gode snakke med både gamle og nye kolleger i branchen”, siger Claes Amundsen.

 

Billetter til årets konference kan købes her. 

Tilbage