Uge 21: FACEBOOK FORUM FOR DANSKE FUNDRAISERE

Facebookgruppe til dialog om fundraising

Christian Sophus Ehlers, som for tre år siden tog initiativ til gruppen, har nu vokset sig stor og tæller mere end 600 danske fundraisers.

På Facebook findes gruppen Fundraising Danmark. Det er et forum for danske fundraisers, både professionelle og frivillige. Her deles viden om fundraising og lægges op til diskussion om alt fra de seneste digitale indsamlingsfeatures, inspirerende fundraisingkampagner eller andet nyt fra branchen.

 »Jeg oplevede at der manglede et rum for dialog om fundraising i Danmark, så jeg lavede gruppen, der navnlig tæller professionelle fra de danske indsamlingsorganisationer, men også fx selvstændige fundraisingkonsulenter eller folk fra start-ups i indsamlingsmiljøet. Der er også en del frivillige, der samler ind til forskellige gode formål, der har fundet frem til gruppen,« forklarer Christian Sophus Ehlers.  

»Folk stiller spørgsmål og søger råd fra andre danske fundraisers. Det kan være nyt om indsamlingslovgivning eller om partnerskaber, så tipper branchen hinanden og hjælper til, hvis der er en der har et spørgsmål, som man selv har arbejdet med, og derfor kan dele sine erfaringer. Den eneste misforståelse, jeg har oplevet, er enkelte, der finder gruppen og tror, at det er en gruppe, hvor man kan søge midler til sit projekt eller sin sag. Det kan man ikke i gruppen. Men håbet er, at vi alle kan blive klogere og kan inspirere hinanden til at samle flere penge ind,« siger han.

Alle med faglig interesse i fundraising er velkomne i gruppen, der findes her eller ved at søge på Facebook efter ’Fundraising Danmark’.

Tilbage