Uge 1: Roberts Replik

Velkommen til 2016

 

Her i begyndelsen af det nye år står vi alle og sparker i savsmuldet for at komme i gang med de spændende opgaver, der venter i 2016. I ISOBRO glæder os til at tage fat - sammen med alle vore medlemmer selvfølgelig.

 

Vi glæder os til at være i dialog med politikere, medlemmer, medier og interessenter i den danske indsamlingssektor – også i det nye år. Vi står parate med endnu en konference, nye netværk og stribevis af medlems- og informationsmøder om alt fra dataindsamling, lovgrundlag, momsproblematikker og indsamlings-etik. Vi står klar i Indsamlingsnævnet og alle andre steder, hvor vores medlemmers interesser skal varetages.

Ét af emnerne der springer mig i øjnene er det danske genbrugsmarked, som i disse år er i hastig forandring. Handlen med genbrug vokser støt, og nu er kommunerne også begyndt at sælge genbrug. Jeg frygter faktisk for, at kommunerne på sigt vil tage brødet ud af munden på de mange genbrugsbutikker, som ISOBROs medlemmer driver.

Nu har vi lige fejret, at Europa Kommissionen ikke kommer efter genbrugsforretningerne med krav om momspålæg og så står vi med en ny udfordring, der på sigt kan blive værre. 

Erfakredsen af butikshavende medlemsorganisationer har udpeget en taskforce, der helt fra starten af det nye år tager fat på dette problem - i begge ender så at sige. Dels i drøftelser med KL og dels med kontakt til en af de 98 kommuner, der driver selvstændigt salg af genbrugseffekter.

Kommissionen gav sig. Nu skal kommunerne ikke tage i stedet. 

ISOBRO ønsker alle vore medlemmer et godt og lykkebringende 2016.

Tilbage