Uge 40: Momskompensationsordningen bevares!

Onsdag aften meddelte Skatteminister, Karsten Lauritzen, at Regeringen (endelig) har valgt at droppe forslaget om nedlæggelse af momskompensationsordningen.

”Forslaget har mødt kritik fra flere sider. Den kritik har regeringen valgt at tage til sig, så ordningen består fremover,” siger Karsten Lauritzen.

 

Og med denne melding lyder et lettelsens suk hos store dele af ISOBROs medlemmer, der nu er sikre på, at  momskompensationsordningen består.

 

”Jeg er bare SÅ lettet og SÅ glad for, at dette forslag er taget af bordet,” siger generalsekretær i ISOBRO Robert Hinnerskov og fortsætter:

 

”Jeg vil gerne takke den samlede danske indsamlingsbranche for at stå sammen i denne sag. At fastholde, at man ikke kan inddele civilsamfundet og velgørende organisationer under momskompensationsordningen i et A og et B-hold.”

 

Det har ellers været en lang måned for generalsekretæren og for alle de organisationer og foreninger, som har udført et stor stykke arbejde for at gøre politikere og offentlighed opmærksom på problemet.

 

”Jeg må indrømme, at jeg fik et chok, da vi den 31. august så finanslovsforslaget for første gang. Som sektor var vi totalt uforberedt på dette forslag. Vi forstod det ikke – og derfor var der ingen anden vej end at mobilisere alle de gode kræfter, argumenter, kontakter og data, som vi havde tilgængeligt og overbevise politikerne om, at de var ved at begå en stor fejl, som ville få uoverskuelige konsekvenser for store dele af indsamlingssektoren. Heldigvis lyttede de,” siger Robert Hinnerskov, der også takker for den store hjælp med at påvirke alle Folketingets partier.

 

”Jeg vil også gerne takke politikere både i og udenfor Regeringen - for at være lydhøre over for branchens argumenter. Tak for et gensidigt tillidsfuldt samarbejde, som jeg også håber kan fortsætte i fremtiden. Det er jo ikke sådan, at alting skal hugges i sten – og jeg forstår også godt, hvis ordninger, love og forordninger med tiden skal justeres eller moderniseres. Jeg håber bare, at vi som brancheforening bliver taget med på råd, som vi plejer, for at finde gode langtidsholdbare løsninger, der også matcher de politiske behov og ønsker.”